Attack Simulator

Cyber criminelen bedenken steeds weer nieuwe manieren om toegang te krijgen tot kostbare bedrijfsdata. Phishing mails zijn een vaak toegepaste (en toenemende) methode om binnen te komen, hierin zijn medewerkers vaak de zwakke schakel. Via de Attack simulator bootsen we een phishing mail-aanval na.

Wat is een Attack simulator?

Attack simulator is een tool die beschikbaar is binnen het Microsoft 365-beveiligingsplatform. Het is ontworpen om organisaties te helpen hun beveiligingsmaatregelen te testen en te verbeteren door middel van realistische phishing simulaties. Hiermee kun je proactief phishing scenario’s nabootsen die cybercriminelen gebruiken om in tebreken in een netwerk met als doel om gevoelige bedrijfsdata te bereiken, te stelen, te verwijderen of te blokkeren. Binnen de Attack Simulator tool zijn er verschillende methodes en scenario’s die nagebootst kunnen worden.

 

 

In overleg kijken we naar welke methode of scenario past bij jullie situatie. Aan de hand hiervan zullen we de Attack simulator op gaan zetten. Vervolgens bepalen we wat de doelstellingen zijn van de organisatie. Nadat de aanvalssimulatie is uitgevoerd zullen wij de resultaten hiervan bundelen en in een persoonlijk gesprek met de verantwoordelijken binnen het bedrijf bespreken.

Voordelen

Draagt bij aan het verhogen van de algehele IT-beveiliging

Vermindert het risico op succesvolle cyberaanvallen door realistische scenario’s na te bootsen

Stelt [Bedrijf] in staat proactief te handelen, de bewustwording onder medewerkers te vergroten en effectief de beveiligingsmaatregelen te verhogen

Geeft in combinatie met de Mystery visit inzicht in het niveau van security kennis/gevaren herkenning binnen jullie organisatie

De uitvoering

Wij zullen in overleg het concept van de Attack simulator samen opstellen, daarna zullen we de attack simulator inrichten en uitvoeren. De resultaten zullen we samenvoegen en op basis hiervan zal de rapportage opgesteld worden, waarna we uitgebreid de tijd zullen nemen om dit met jullie te bespreken. Aan de hand van de uitkomsten zal onze security specialist advies geven omtrent de te nemen vervolgstappen. Onze security specialist zal in totaal zo’n ~[12] uur bezig zijn met afstemmen, inrichten, uitvoeren, collecteren van data, opstellen van rapportage en nabespreking van de uitkomsten.

Contact

Hier meer over weten?