Business Continuity Management

De moderne zakelijke omgeving wordt continu geconfronteerd met een breed scala aan verstoringen, variërend van natuurrampen tot technische storingen en cyberaanvallen. Dit vraagt om een proactieve aanpak om de veerkracht van uw organisatie te waarborgen. Na onze eerder uitgevoerde Business Impact Analyse (BIA) , waarbij we mogelijke risico’s, gevaren en impact in beeld brengen, hebben wij een aanvullende dienst ontwikkeld die u helpt om continu maatregelen te implementeren en managen: Business Continuity Management (BCM). Door scenario’s al in een vroegtijdig stadium te onderkennen, staat u in de toekomst niet voor verassingen die uw bedrijfsvoering in gevaar brengen.

Wat is een Business Continuity Management?

Business Continuity is een proces wat vraagt om een nauwe samenwerking tussen onze experts en uw organisatie. Gebaseerd op een grondige analyse en uw gewenste niveau van weerbaarheid, snelheid en herstel, bouwen onze consultants voort op de inzichten die zijn verkregen tijdens de BIA. Onze dienst omvat het ontwikkelen van bedrijfscontinuïteitsplannen, het testen hiervan, en biedt praktische aanbevelingen om ervoor te zorgen dat uw organisatie voorbereid is en in staat is om snel te reageren op verstoringen.

Hierbij kijken we niet alleen naar technische aspecten, maar ook juist naar uw bedrijfsprocessen, afhankelijkheden en personeel. Wij helpen bij het implementeren van best practices en beveiligingsprotocollen om uw organisatie beter bestendig  te maken en uw bedrijfsactiviteiten te beschermen. BCM is geen eenmalige exercitie, maar een continu proces. De wereld en uw organisatie veranderen nou eenmaal.

Voordelen

Op maat gemaakt advies en continuïteitsplannen die uw organisatie voorbereiden op worst-case scenario's en weerbaarder maken. Onze consultants houden zich bezig met een holistische benadering van bedrijfscontinuïteit, met kennis van de nieuwste trends en ontwikkelingen in het veld

BCM helpt om de schade en eventuele kosten daarvan tot een minimum te beperken. Het is een investering die u gemoedsrust geeft. Nu en in de toekomst.

ISO 22301 certificering vereist een Business Continuity plan. Onze dienstverlening zorgt dat u aan deze norm kunt voldoen

De uitvoering

Na de uitvoering van de Business Impact Analyse (BIA) zullen we diverse maatregelen implementeren, samengevat in een continuïteitsplan. In een wereld waarin de eisen voor bedrijfscontinuïteit toenemen, staan we klaar om u te helpen uw organisatie voor te bereiden op de uitdagingen die kunnen ontstaan door een breed scala aan verstoringen en bedreigingen. Dit betekent ook dat we periodiek het continuïteitsplan testen en aanscherpen wanneer nodig.

Contact

Hier meer over weten?