Pen testing

U hoort het steeds vaker in de media: bedrijven die ten prooi vallen van cyberaanvallen of andere security dreigingen. Cijfers van Microsoft wijzen uit dat zo’n 60% van deze hacks plaatsvinden binnen de MKB omgeving, met een gemiddelde schadepost van meer dan €100k. Pentesting is een perfecte manier om als organisatie inzicht te krijgen in IT beveiliging kwetsbaarheden en hoe deze verholpen kunnen worden.

Wat is een Pentest?

Een Pentest, ook wel bekend als penetratietest, is een beveiligingsactiviteit die wordt uitgevoerd om kwetsbaarheden van een server, netwerk, domein of applicatie bloot te leggen. Het doel van een Pentest is om inzicht te krijgen in de beveiligingsrisico’s.

 

 

Tijdens een Pentest wordt onder andere gezocht naar onveilige software, services en domeinen. Tevens worden webapplicaties getest op risico’s, zoals een SQL-injectie en Cross-Site Scripting. Deze tests worden uitgevoerd door ervaren ‘ethische’ hackers, gespecialiseerd in het ontdekken van kwetsbaarheden. Pentesten is vaak een verplicht onderdeel van specifieke (inter)nationale wet- en regelgeving en normenkaders, zoals BIG en BIR, DigiD, AVG en ISO27001.

Voordelen

Op afstand uitgevoerd door gecertificeerde security specialisten

Korte doorlooptijd van test tot rapportage

[Bedrijf] voldoet aan de vereisten van specifieke (inter)nationale wet- en regelgeving en normenkaders (zoals BIG en BIR, DigiD, AVG en ISO 27001)

Persoonlijke rapportage geeft inzicht in je huidige status, kwetsbaarheden en te behalen ‘quick-wins’

De uitvoering

Een Pentest is opgebouwd uit een aantal onderdelen. Na akkoord starten we direct met de voorbereiding en zodra alles hiervoor klaar is de daadwerkelijke pentest. De resultaten hiervan verwerken we in een rapport. Hierin zullen we ook enkele aanbevelingen doen om jullie IT omgeving nog beter te beveiligen. Dit rapport nemen we gezamenlijk door, zodat alles ook écht duidelijk is.

Gezien de grote diversiteit aan pentesten, vereisten en omgevingen zal een Security Consultant een maatwerk offerte opstellen. Deze is volledig aangepast aan jullie wensen.

 

 

Contact

Hier meer over weten?